icoon-schone-lucht-banner

Schone lucht
Vlees & Zuivel industrie

Geurwasser (oxidatieve wasser) in de vleesverwerkende en zuivel industrie

Bij de verwerking van restproducten in de vleesverwerkende industrie komen helaas vaak sterk ruikende  nare geurcomponenten vrij, deze wordt vaak veroorzaakt door zwavel verbindingen (waterstofsulfide maar ook mercaptanen). Dit soort verbindingen zijn in lage concentraties reeds waarneembaar. Een basisch oxidatieve luchtwasser wordt vaak ingezet voor dit soort geurbestrijding. Hierbij worden de organische geurcomponenten in alkalisch milieu, bij pH 7 - 12, geoxideerd. De meeste gebruikte sterke oxidanten zijn natriumhypochloriet (NaOCl), kaliumpermanganaat (KMnO4) of waterstofperoxide (H2O2).

Geurverwijdering is een heel complexe materie en heel erg afhankelijk van de samenstelling van de geurcomponenten. Het is dan ook zeker aan te raden om voorafgaand testen uit te voeren om de verwijderingsefficiëntie specifiek te kunnen bepalen. Air Solutions kan een geurbeeld in kaart laten brengen door continue te monitoren. Afhankelijk van de verontreinigingen is het bijvoorbeeld soms ook wenselijk de lucht eerst door een zure wasser te leiden, vervolgens geurcomponenten te oxideren in een 2de trap en als laatste alles in een basische wasser weer te neutraliseren.

Geurwasser Stankoverlast Emissie Vlees Zuivel

De voordelen van een Air Solutions geur wasser zijn:

  • Volledig uit kunststof vervaardigd om corrosie te voorkomen
  • Relatief compact
  • Horizontaal en verticale luchtstroom mogelijk
  • Zeer hoge verwijderingsrendementen
  • Kan modulair worden opgebouwd, meertraps systemen
  • De gevormde zouten kunnen worden opgewerkt en hergebruikt

Air Solutions heeft ervaring met een geurwassers in de volgende industrieën:

  • Slachthuizen
  • Voedingsmiddelen industrie
  • Farmaceutische industrie
  • Afvalverwerkingsinstallaties

Naast geurwassers heeft Air Solutions Holland ook zure wassers, basische wassers en kunststof chemicaliën opslagtanks in het leveringsprogramma.

Keurmerken: