icoon-warme-koele-lucht-banner

Warme lucht
Bakkerij & Zoetwaren

Directe en indirecte lucht verwarming voor de bakkerij en zoetwaren industrie

Air Solutions Holland levert direct maar ook indirect gestookte luchtverwarmers voor de bakkerij en zoetwaren industrie. Denk hierbij aan het bakken van brood, het drogen van paneermeel of snoep, maar ook grote productiehallen die in koude winters op temperatuur gehouden worden.  Onze luchtverwarming werkt met brandstoffen als aardgas, biogas of diesel en zelfs stookolie. Ideaal voor locaties of processen waar geen warm water of stoom ter beschikbaar is als verwarmingsmedium.

Voor sommige processen in de bakkerij en zoetwaren industrie is directe verwarming met een gas- of oliebrander niet aan te raden vanwege de verbrandingsresten die in contact kunnen komen met het eindproduct. Om dit soort vervuiling te voorkomen heeft Air Solutions Holland een indirecte verwarming ontwikkeld die met dezelfde brandstoffen werkt, maar de proceslucht komt nooit in contact met de rookgassen die worden via de schoorsteen rechtstreeks naar buiten afgevoerd.

De unieke vorm en uitvoering van de verbrandingskamer in combinatie met de rookgaswisselaar geeft een enorm hoog rendement. De verbrandingslucht wordt in de rookgaswisselaar namelijk zover mogelijk afgekoeld en zelfs gecondenseerd om extra energie richting de procesluchtstroom over te brengen. De verbrandingskamer en rookgaswisselaar zijn in dit geval uit RVS vervaardigd om ongewenste corrosie te voorkomen. De verbrandingskamer kan in verschillende componenten ingebouwd worden, van luchtbehandelingskast naar kanaal uitvoering tot ruimte circulatie unit. Uiteindelijk worden de rookgassen door de schoorsteen naar buiten afgevoerd zonder in contact te komen met de proceslucht.

  • Vermogensbereik van 40 tot 4.000 kW
  • Vermogen is in trappen regelbaar
  • Procesluchtvolume tot 200.000 m³/h
  • Luchtrecirculatie-, buitenlucht of mengluchtsysteem mogelijk
  • Hoog rendement, tot 96% van de energiewaarde overdraagbaar
  • Inclusief complete gas regelstraat

Keurmerken: