icoon-schone-lucht-banner

Schone lucht
Afvalverwerkende industrie

Statisch filter in de afvalverwerkende industrie

Tijdens het verwerkingsproces van afval wordt stof door middel van ventilatie systemen uit grote opslaghallen verwijderd. Een statisch filter zorgt ervoor dat lucht en stof vervolgens van elkaar gescheiden worden. Het stof eindigt in het filter en wordt afhankelijk van het type filter met perslucht schoon geblazen of periodiek vervangen. Air Solutions Holland bied oplossingen aan die in de afvalverwerkingsruimtes zelf, in een luchtkanaal of een filterplenum gemonteerd worden. Daarbij zijn toegankelijkheid, afmetingen, filterklasse, filterkader en de omkasting/beplating de belangrijkste variabelen. Een statisch filter kan met meerdere verschillende filterstappen achter elkaar opgebouwd worden. De beste keuze is dan ook vaak afhankelijk van meerdere factoren: waar komt het stof vrij, welke stoffen/dampen dienen afgevangen te worden, hoeveel ruimte is er ter beschikking.

Air Solutions filters zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen en klassen van paneelfilter naar zakkenfilter tot HEPA absoluut filters of actief kool filter cilinders om geurcomponenten te verwijderen. Filterkaders zijn leverbaar in karton, kunststof, gegalvaniseerd staal, staal gecoat of RVS (304 en 316L). De filters kunnen vervolgens gemonteerd worden in een filterframe, filterkast (enkelwandig of geïsoleerd), luchtbehandelingskast of mobiele unit. Ook voor de omkasting kunnen verschillende materialen gebruikt worden. Om de filters gemakkelijk te kunnen onderhouden/vervangen worden de kasten voorzien van een toegangsluik of -deur.

Speciale filters:

  • Filterdoek leverbaar op rol
  • Metaalfilters voor vet en olienevel
  • Antibacteriële filters om schimmelvorming te voorkomen
  • ATEX filters voor explosieveilige uitvoering
  • Luchtfilters met energielabel A plus
  • Moleculaire filters om geur te neutraliseren
  • NOx-filters (of stikstoffilters)

Air Solutions Holland engineert, bouwt, monteert en voert onderhoud uit aan statische filters in de afvalverwerkende industrie variërend in grote van 2.000 tot 200.000 m3/h. Naast statische filters heeft Air Solutions Holland ook perslucht reinigbare patronen- en zakken filters in het leveringsprogramma.

De Air Solutions medewerkers staan altijd voor u klaar om u vrijblijvend te adviseren welke filters het meest geschikt zijn voor uw situatie.

Keurmerken: