icoon-duurzame-lucht-banner

Duurzame lucht
Energie & Biomassa

Duurzame lucht in de energie en biomassa industrie

Energie opwekking gaat altijd gepaard met warmte ontwikkeling, in veel energiecentrales is het dan ook vaak mogelijk om restwarmte in allerlei vormen weer nuttig te benutten. Denk hierbij aan warm waterstromen, maar ook rookgassen of andere warme luchtstromen die veel energie bevatten. Air Solutions Holland helpt de energie en biomassa industrie met het ontwerp en de bouw van dit soort warmte terugwinoplossingen. Wij helpen meedenken deze restwarmte op een nuttige manier weer in te zetten, hierdoor wordt het complete proces efficiënter en worden energie en fossiele brandstof bespaard.

Air Solutions Holland heeft de volgende technieken in huis:

  • Twin-coil systemen
  • Warmtewielen
  • Lucht/lucht warmtewisselaars
  • Vloeistof warmtewisselaars

Energie terugwinsystemen worden op een klant specifieke toepassing ontwerpen, en komen ook vaak in aanmerking voor de EIA subsidieregeling van de Nederlandse overheid. Deze wil ondernemers met fiscale investeringsregelingen stimuleren om te investeren in duurzame energie en in energiebesparende technieken. De Energie-investeringsaftrek (EIA) biedt voordeel bij de aanschaf van energiezuinige bedrijfsmiddelen. Alle investeringen die in aanmerking komen voor fiscaal voordeel staan op de energielijst die de overheid jaarlijks publiceert.

Energie terugwinning in combinatie met een warmtepomp maakt de complete energiehuishouding vaak nog interessanter, zeker als in de energiecentrale koude en warme energie benodigd is. De Air Solutions medewerkers staan dan ook altijd voor u klaar om u vrijblijvend te adviseren over welke oplossing het meest geschikt is voor uw situatie.