icoon-duurzame-lucht-banner

Duurzame lucht
Afvalverwerkende industrie

Duurzame lucht in de afvalverwerkende industrie

Air Solutions Holland ontwerpt en bouwt energie terugwinoplossingen voor de afvalverwerkende industrie, waar vaak gebruikt gemaakt wordt van grote hallen. Lucht die naar buiten afgevoerd wordt om te ventileren bevat vaak nog veel warmte. Naast ventilatie zijn er in de afvalverwerkende industrie ook veel processen waar restwarmte vrijkomt, dit kunnen warme luchtstromen of zelfs rookgassen zijn. Maar ook waterstromen bevatten vaak veel restwarmte. Air Solutions helpt meedenken deze restwarmte op een nuttige manier weer in te zetten, hierdoor wordt het complete proces efficiënter en worden energie en fossiele brandstof bespaard.

Air Solutions Holland heeft de volgende technieken in huis:

  • Twin-coil systemen
  • Warmtewielen
  • Lucht/lucht warmtewisselaars
  • Vloeistof warmtewisselaar

Energie terugwinsystemen worden op een klant specifieke toepassing ontwerpen, en komen ook vaak in aanmerking voor de EIA subsidieregeling van de Nederlandse overheid. Deze wil ondernemers met fiscale investeringsregelingen stimuleren om te investeren in duurzame energie en in energiebesparende technieken. De Energie-investeringsaftrek (EIA) biedt voordeel bij de aanschaf van energiezuinige bedrijfsmiddelen. Alle investeringen die in aanmerking komen voor fiscaal voordeel staan op de energielijst die de overheid jaarlijks publiceert.

Energie terugwinning in combinatie met een warmtepomp maakt de complete energiehuishouding vaak nog interessanter, zeker als in de afvalverwerkingsfabriek koude en warme energie benodigd is. De Air Solutions medewerkers staan dan ook altijd voor u klaar om u vrijblijvend te adviseren over welke oplossing het meest geschikt is voor uw situatie.