icoon-warme-koele-lucht-banner

Warme & koele lucht
Vlees & Zuivel industrie

Warme en koele lucht voor de vleesverwerkende en zuivel industrie

In de vleesverwerkende en zuivel industrie hebben de onderwerpen voedselveiligheid en hygiëne vaak een hele hoge prioriteit. Tijdens zeer gevoelige productieprocessen, denk aan vlees snijruimtes of melkpoeder verpakkingsruimtes, moet deze hoge zuiverheidsgraad ook voor het luchtbehandelingssysteem gewaarborgd worden. Air Solutions Holland levert voor de vleesverwerkende en zuivel industrie dan ook maat gesneden voedselveilige en hygiënische oplossingen. Met onze luchtbehandelingskasten kunnen wij elke gewenste processtap uitvoeren en/of combineren, denk hierbij aan:

  • Filtratie
  • Koeling
  • Verwarming
  • Ontvochtiging
  • Bevochtiging
  • Energie terugwinning
  • Geurneutralisatie

Voor de uiteenlopende en zware eisen in de vleesverwerkende en zuivel industrie biedt Air Solutions dus intelligente, maar ook gecertificeerde oplossingen die niet alleen voor een hoge betrouwbaarheid zorgen.  Door warmte terugwinningssystemen in onze kasten te integreren wordt het complete systeem uiterst energie efficiënt, waardoor de bedrijfskosten tot een minimum beperkt worden. Elke industrie neemt dan ook weer nieuwe uitdagingen met zich mee, door hier reeds in de ontwerpfase van onze luchtbehandelingsoplossingen mee te denken is uw uiteindelijke fabriekscertificering gemakkelijker te realiseren. Voor de vleesverwerkende en zuivel industrie hebben wij een speciale hygiënische variant ontwikkelt. Deze kasten worden volgens specifieke voedselveilige richtlijnen van de FDA of GMP uitgevoerd.

Melkpoeder, paneermeel en zetmeel zijn potentieel explosieve stoffen, mochten er hoge concentraties van dit soort stoffen in de proceslucht terecht komen dan hebben wij luchtbehandelingskasten met een ATEX certificaat in ons leveringsprogramma. De vleesindustrie brengt ook weer unieke uitdagingen met zich mee, denk hierbij aan zouten, vochtige ruimtes vol met reinigingsmiddelen. Dit soort luchtbehandelingskasten worden uitgevoerd met chemisch resistente frames, beplating, warmtewisselaars en ventilatoren. Air Solutions Holland maakt daarom voor de vleesverwerkende en zuivel industrie een klant specifiek plan om uiteindelijk de lucht op de beste manier te verwarmen en/of koelen, dit kan direct met aardgas, freon, lucht of water, maar daarnaast behoort ook indirecte verwarming tot de mogelijkheden. Voor meer informatie over de indirecte verwarmers verwijzen wij naar de bovenstaande button.

Onze luchtbehandelingskasten kunnen horizontaal of verticaal opgebouwd worden, waarbij luchtvolumes afhankelijk van de toepassing variëren van 2.000 tot 200.000 m3/h. Afhankelijk van deze toepassing, industrie, gewenste uitvoering en beschikbare ruimte ontwerpen wij dan ook de meest optimale/efficiënte installatie. Het is niet voor niets dat wij met trots kunnen melden dat wij voor elke klant specifieke wens in de vleesverwerkende en zuivel industrie een passende oplossing kunnen aanbieden.

Ook de materiaalkeuze van de diverse onderdelen is in deze industrie vaak een issue. De beplating aan zowel de binnen als aan de buitenzijde van de luchtbehandelingskast kan uitgevoerd worden in:

  • Gegalvaniseerd staal
  • Staal gecoat op gewenste RAL kleur
  • Aluminium
  • RVS - AISI 304
  • RVS - AISI 316

ErP richtlijnen, Eurovent label en EIA subsidie
Onze luchtbehandelingskasten worden conform de laatste ErP richtlijnen ontworpen en gebouwd, dit geeft de meest energievriendelijke oplossing die voorhanden is. Kasten kunnen geleverd worden met een Eurovent label met verschillende materiaalkeuzes, maar ook verschillende isolatiediktes, zelfs volledig koudebrugvrij behoort tot de opties. In de vleesverwerkende industrie een vaak toegepaste uitvoering vanwege de lage luchttemperaturen.

Door de luchtbehandelingskasten op deze manier zo klant specifiek mogelijk te ontwerpen, komen veel luchtbehandelingskasten van Air Solutions in aanmerking voor de EIA subsidieregeling van de Nederlandse overheid. Deze wil ondernemers met fiscale investeringsregelingen stimuleren om te investeren in duurzame energie en in energiebesparende technieken. De Energie-investeringsaftrek (EIA) biedt voordeel bij de aanschaf van energiezuinige bedrijfsmiddelen. Alle investeringen die in aanmerking komen voor fiscaal voordeel staan op de Energielijst die de overheid jaarlijks publiceert. Neem voor meer informatie contact op met een van onze adviseurs.

Keurmerken: