icoon-warme-koele-lucht-banner

Warme & koele lucht
Farmaceutische industrie

Warme en koele lucht voor de farmaceutische industrie

Bij allerlei farmaceutische processen is een luchttechnische koel- of een verwarmingsstap gewenst. Vooral de regel nauwkeurigheid en hygiëne voorschriften in cleanrooms vraagt veel van onze luchtbehandelingsoplossingen. Air Solutions Holland levert voor de farmaceutische industrie dan ook maat gesneden oplossingen. Met onze luchtbehandelingskasten kunnen wij elke gewenste processtap uitvoeren en/of combineren, denk hierbij aan:

  • Filtratie
  • Koeling
  • Verwarming
  • Ontvochtiging
  • Bevochtiging
  • Energie terugwinning
  • Geurneutralisatie

Elke industrie neemt weer nieuwe uitdagingen met zich mee, tijdens de ontwerpfase van onze luchtbehandelingskasten letten wij hier al op. Voor de farmaceutische industrie hebben wij een speciale cleanroom variant ontwikkelt. Deze kasten worden uitgevoerd met specifieke filtervoorschriften en klassen, allemaal conform de FDA of GMP richtlijnen. Door hier in de ontwerpfase al rekening mee te houden is uw uiteindelijke fabriekscertificering gemakkelijker te realiseren. Als er potentieel explosieve stoffen verwerkt worden en eventueel in de proceslucht terecht komen, dan kan de luchtbehandelingskast met een ATEX certificaat geleverd worden. Komen er in het proces schadelijke oplosmiddelen vrij dan wordt de luchtbehandelingskast uitgevoerd met chemisch resistente frames, beplating, warmtewisselaars en ventilatoren. Air Solutions Holland maakt daarom voor de farmaceutische industrie een klant specifiek plan om uiteindelijk de lucht op de beste manier te verwarmen en/of koelen, dit kan direct met aardgas, freon, lucht of water, maar daarnaast behoort ook indirecte verwarming tot de mogelijkheden. Voor meer informatie over de indirecte verwarmers verwijzen wij naar de bovenstaande button.

Onze luchtbehandelingskasten kunnen horizontaal of verticaal opgebouwd worden en luchtvolumes variëren van 2.000 tot 200.000 m3/h afhankelijk van de toepassing. Het is niet voor niets dat wij met trots kunnen melden dat wij voor elke klant specifieke wens in de farmaceutische industrie een passende oplossing kunnen aanbieden.

Ook de materiaalkeuze van de diverse onderdelen is in deze industrie vaak een issue. De beplating aan zowel de binnen als aan de buitenzijde van de luchtbehandelingskast kan uitgevoerd worden in:

  • Gegalvaniseerd staal
  • Staal gecoat op gewenste RAL kleur
  • Aluminium
  • RVS - AISI 304
  • RVS - AISI 316

ErP richtlijnen, Eurovent label en EIA subsidie
Onze luchtbehandelingskasten worden conform de laatste ErP richtlijnen ontworpen en gebouwd, dit geeft de meest energievriendelijke oplossing die voorhanden is. Kasten kunnen geleverd worden met een Eurovent label met verschillende materiaalkeuzes, maar ook verschillende isolatiediktes, zelfs volledig koudebrugvrij behoort tot de opties.

Door de luchtbehandelingskasten op deze manier zo klant specifiek mogelijk te ontwerpen, komen veel luchtbehandelingskasten van Air Solutions in aanmerking voor de EIA subsidieregeling van de Nederlandse overheid. Deze wil ondernemers met fiscale investeringsregelingen stimuleren om te investeren in duurzame energie en in energiebesparende technieken. De Energie-investeringsaftrek (EIA) biedt voordeel bij de aanschaf van energiezuinige bedrijfsmiddelen. Alle investeringen die in aanmerking komen voor fiscaal voordeel staan op de Energielijst die de overheid jaarlijks publiceert. Neem voor meer informatie contact op met een van onze adviseurs.

Keurmerken: