icoon-warme-koele-lucht-banner

Warme & koele lucht
Bakkerij & Zoetwaren

Warme en koele lucht voor de bakkerij en zoetwaren industrie

Air Solutions Holland levert voor de bakkerijen en in de zoetwaren industrie maat gesneden oplossingen voor elke gewenste luchttechnische processtap. Tijdens het vervaardigen van veel voedingsmiddelen producten is zo’n stap wenselijk of zelfs noodzakelijk. Met onze luchtbehandelingskasten kunnen wij het volgende uitvoeren en/of combineren:

  • Filtratie
  • Koeling
  • Verwarming
  • Ontvochtiging
  • Bevochtiging
  • Energie terugwinning
  • Geurneutralisatie

Tijdens de ontwerpfase van de luchtbehandelingskasten houden wij reeds rekening met de meest ideale of energiegunstige positie in het productieproces en waar de lucht behandelt gaat worden. In de zoetwarenindustrie kan de lucht veel suiker bevatten, in de industriële bakkerij zal vooral meelstof een rol spelen. Reductie van blootstelling aan dit soort verontreinigingen verkleint het risico op het ontstaan van een eventuele beroepsallergie voor uw medewerkers. Air Solutions Holland maakt daarom een klant specifiek plan om lucht te verwarmen en/of koelen, dit kan direct met gas, lucht of water, daarnaast behoort ook indirecte verwarming tot de mogelijkheden. Voor meer informatie over de indirecte verwarmers verwijzen wij naar de bovenstaande button.

Ook hebben wij een ruime ervaring op gebied van ATEX indien er potentieel explosieve stoffen verwerkt worden. Onze luchtbehandelingskasten kunnen horizontaal of verticaal opgebouwd worden, daarnaast hebben wij ervaring met luchtvolumes die variëren van 2.000 tot 200.000 m3/h. Het is niet voor niets dat wij met trots kunnen melden dat wij voor elke klant specifieke wens in de bakkerij en zoetwaren industrie een passende oplossing kunnen aanbieden.

ErP richtlijnen, Eurovent label en EIA subsidie
Afhankelijk van de toepassing, industrie, gewenste uitvoering en beschikbare ruimte ontwerpen wij de meest optimale/efficiënte installatie. In de bakkerij en zoetwaren industrie ontwerpen wij de luchtbehandelingskast conform de GMP richtlijnen, zodat uw certificering gemakkelijk te realiseren valt. Deze luchtbehandelingskasten worden dan uitgevoerd in een zogenaamde hygiënische uitvoering waarbij we de mechanische aansturing zoveel mogelijk buiten de proceslucht plaatsen. Daarnaast wordt onze complete oplossing conform de laatste ErP richtlijnen zo energievriendelijk mogelijk ontworpen. Kasten kunnen geleverd worden met een Eurovent label in verschillende materiaalkeuzes en isolatiediktes, zelfs volledig koudebrugvrij behoort tot de opties. De beplating aan de binnen en buitenzijde van de luchtbehandelingskast kan uitgevoerd worden in:

  • Gegalvaniseerd staal
  • Staal gecoat op gewenste RAL kleur
  • Aluminium
  • RVS - AISI 304
  • RVS - AISI 316

Door de luchtbehandelingskasten op deze manier zo klant specifiek mogelijk te ontwerpen, komen veel luchtbehandelingskasten van Air Solutions in aanmerking voor de EIA subsidieregeling van de Nederlandse overheid. Deze wil ondernemers met fiscale investeringsregelingen stimuleren om te investeren in duurzame energie en in energiebesparende technieken. De Energie-investeringsaftrek (EIA) biedt voordeel bij de aanschaf van energiezuinige bedrijfsmiddelen. Alle investeringen die in aanmerking komen voor fiscaal voordeel staan op de Energielijst die de overheid jaarlijks publiceert.

Keurmerken: