icoon-warme-koele-lucht-banner

Warme & koele lucht
Afvalverwerkende industrie

Warme en koele lucht voor de afvalverwerkende industrie

Tijdens de verwerking van afval is het vaak wenselijk of zelfs noodzakelijk dat proceslucht gekoeld of verwarmd wordt. Air Solutions Holland levert voor de afval verwerkende industrie dan ook maat gesneden oplossingen. Met onze luchtbehandelingskasten kunnen wij elke gewenste luchttechnische processtap uitvoeren en/of combineren, denk hierbij aan:

  • Filtratie
  • Koeling
  • Verwarming
  • Ontvochtiging
  • Bevochtiging
  • Energie terugwinning
  • Geurneutralisatie

Al tijdens de ontwerpfase van onze luchtbehandelingskasten houden wij rekening met de omgeving, de afval verwerkende industrie neemt namelijk weer specifieke inputdata met zich mee. Dit kan schadelijk fijnstof zijn bij de verwerking van huisvuil of RDF, maar ook schadelijke dampen en gassen in de verwerking van mest en digestaat. Air Solutions Holland maakt daarom een klant specifiek plan om lucht te verwarmen en/of koelen, dit kan direct met aardgas, freon, lucht of water, maar daarnaast behoort ook indirecte verwarming tot de mogelijkheden. Voor meer informatie over de indirecte verwarmers verwijzen wij naar de bovenstaande button.

Ook hebben wij een ruime ervaring op gebied van ATEX indien er potentieel explosieve stoffen verwerkt dienen te worden. Onze luchtbehandelingskasten kunnen horizontaal of verticaal opgebouwd worden en luchtvolumes variëren van 2.000 tot 200.000 m3/h afhankelijk van de toepassing. Het is niet voor niets dat wij met trots kunnen melden dat wij voor elke klant specifieke wens in de afval verwerkingsindustrie een passende oplossing kunnen aanbieden.

Afhankelijk van de toepassing, industrie, gewenste uitvoering en beschikbare ruimte ontwerpen wij de meest optimale/efficiënte installatie. In de afval verwerkingsindustrie is de materiaalkeuze van de diverse onderdelen vaak een issue. De beplating aan zowel de binnen als aan de buitenzijde van de luchtbehandelingskast kan uitgevoerd worden in:

  • Gegalvaniseerd staal
  • Staal gecoat op gewenste RAL kleur
  • Aluminium
  • RVS - AISI 304
  • RVS - AISI 316

ErP richtlijnen, Eurovent label en EIA subsidie
Onze luchtbehandelingskasten worden conform de laatste ErP richtlijnen ontworpen en gebouwd, dit geeft de meest energievriendelijke oplossing die voorhanden is. Kasten kunnen geleverd worden met een Eurovent label en in verschillende materiaalkeuzes, maar ook verschillende isolatiediktes, zelfs volledig koudebrugvrij behoort tot de opties.

Door de luchtbehandelingskasten op deze manier zo klant specifiek mogelijk te ontwerpen, komen veel luchtbehandelingskasten van Air Solutions in aanmerking voor de EIA subsidieregeling van de Nederlandse overheid. Deze wil ondernemers met fiscale investeringsregelingen stimuleren om te investeren in duurzame energie en in energiebesparende technieken. De Energie-investeringsaftrek (EIA) biedt voordeel bij de aanschaf van energiezuinige bedrijfsmiddelen. Alle investeringen die in aanmerking komen voor fiscaal voordeel staan op de Energielijst die de overheid jaarlijks publiceert.

Keurmerken: