icoon-schone-lucht-banner

Schone lucht
Afvalverwerkende industrie

Schone lucht in de afvalverwerkende industrie

Bronafzuiging
Steeds meer bedrijven proberen hun afvalstromen weer nuttig in te zetten, het ‘cradle to cradle’ principe probeert van reststromen uit een bepaald proces weer een voedingsbron voor andere producten te maken. Bij de verwerking van dit soort restproducten, maar ook bij de verwerking van afval komt hinderlijk en vaak ook schadelijk (fijn)stof vrij. Bedrijven zullen maatregelen moeten treffen om de stofblootstelling tot een acceptabel niveau terug te brengen. De beste maatregel is ervoor zorgen dat er zo weinig mogelijk stof ontstaat of dat het stof zo dicht mogelijk bij de bron wordt afgezogen. Air Solutions Holland heeft hiervoor een aantal verschillende bron afzuig oplossingen in huis, voor meer informatie klik op de button bronafzuiging.

Filtratie
Stof is een verzamelnaam voor alle soorten deeltjes die gemakkelijk in een luchtstroom worden meegevoerd. Sommige soorten stof, zoals kwartsstof, hardhout, asbest zijn schadelijk voor de gezondheid wanneer niet de juiste of onvoldoende maatregelen worden getroffen. In de lucht om ons heen zit altijd stof, zichtbaar en onzichtbaar. Stof kan bestaan uit vaste deeltjes. Als die zijn ontstaan door verbranding noemen we het rook. Vloeistofdeeltjes die in de lucht zweven heten nevel. 'Stof' is een verzamelnaam voor alle soorten deeltjes die gemakkelijk in een luchtstroom worden meegevoerd. Air Solutions Holland heeft een aantal oplossingen in huis om de stof concentratie in uw afvalverwerkingsfabriek te minimaliseren, denk hierbij statische filters, patronen filters en zakken filters. Voor meer informatie klik op de button filtratie.

Luchtwasser
Naast stof problemen wordt er bij de verwerking van organisch afval ook vaak geur- of zelfs stankoverlast gecreëerd. Om dit soort lastige emissie problemen te neutraliseren heeft Air Solutions Holland luchtwassers in het leveringsprogramma. Klik voor meer informatie op de button luchtwasser.